Oorzaken van een natte of vochtige kelder

Oorzaken van een natte of vochtige kelder

Er zijn drie belangrijke, veelvoorkomende oorzaken van een natte of vochtige kelder:

Condensatie, ook wel “zweten” genoemd. Condensatie verschijnt als kleine waterdruppeltjes, als natte plekken, of zelfs plassen op de kelderverdieping of muren. Condensatie treedt op wanneer warme, vochtige lucht de funderingswanden, koel- of koudwaterleidingen, tapijten of roestende apparaten raakt. In een ruimte zoals een kruipruimte kan condensatie houtrot en insecten veroorzaken en triplex 5 vastmaken.

Afvloeiing is gesmolten sneeuw of regen die niet goed is weggeleid van het huis en in de kelder kan komen en vochtproblemen kan veroorzaken. Afvloeiing komt binnen via de bovengrond en stopt bij de compacte grond nabij de kelderfundering. Het water wordt door gaten of scheuren door hydrostatische druk in de muren en fundering van het huis geduwd. Een probleem met afvoer kan worden vastgesteld als u een vochtige of natte kruipruimte of kelderwanden en vloeren heeft na een regenval of sneeuwstorm.

Zwelling van grondwater is het gevolg van een overstromende waterspiegel. Als het waterpeil vol is, kan de grond het water niet meer afvoeren en loopt uw ​​kelder onder water. Als dit de oorzaak is van uw natte kelder, ziet u mogelijk water borrelen tussen de muur- en vloerverbindingen of water dat aanwezig is na een grote storm.

Oorzaken van waterlekkage en lekken

Waterlekkage en lekken zijn een veel voorkomend probleem met kelders. Ze kunnen tot veel problemen leiden die uw fundament kunnen schaden en veel kosten om te repareren. Dit zijn enkele veel voorkomende oorzaken van waterlekkage en lekkage in kelders:

Vensterputten 1: tijdens zware regenval of sneeuwval kan zich water in de vensterput 1 verzamelen als gevolg van drainageproblemen. Wanneer dit gebeurt, neemt de druk toe, waardoor water door barsten of openingen rond het raam en in de kelder kan binnendringen. Installatie van een raamput 1 afvoer door een aannemer zal gemiddeld 500-2.000 bedragen.

Scheuren in de vloer: water kan in de kelder sijpelen door scheuren in de vloer. Terwijl het waterpeil zich vult met water, neemt de druk toe onder de vloer en kan er een scheur ontstaan ​​waardoor er water in de kelder komt. De gemiddelde kosten voor het repareren van vloerscheuren zijn ongeveer 620-850 per 20 sq.ft.

Leidingen: een andere oorzaak van waterlekkage is afkomstig van leidingen. Soms kan druk in de leidingen of bevriezing van de leidingen een barst veroorzaken die tot waterinsijpeling in de kelder kan leiden. Het kost tussen 200-300 om een ​​lekkende buis te repareren.
Riool: waterlekkage kan optreden in de kelder als er een back-up is in het riool. Het kost 100-300 om een ​​enkel rioollek te repareren.

Wanneer lekkage in de kelder optreedt, is het belangrijk om de oorzaak ervan te achterhalen. Om de oorzaak te vinden, moet u uw kelder zorgvuldig inspecteren op zoek naar tekenen van lekkage. Het is belangrijk om te beginnen met het controleren van het interieur van het huis op scheuren of overloop van water. Controleer vervolgens de buitenkant van het huis op waterbronnen. Onderzoek eventuele regenpijpen, zorg ervoor dat de dakgoten vrij zijn van vuil en controleer de vensteropeningen 1 op overloop. Als de oorzaak nog steeds niet kan worden vastgesteld, is het belangrijk om contact op te nemen met een professionele lekreparatieservice om de bron van de lekkage te bepalen om verdere problemen zoals schimmel / meeldauw, gebeitste muren en borrelende verf te voorkomen.

0 comments on “Oorzaken van een natte of vochtige kelderAdd yours →

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *